Tervetuloa lukemaan Bloomer Oy:n blogia. Blogissa käsittelemme ajankohtaisia aiheita yrityksesi kasvun ja kukoistuksen tueksi.  Tässä sinulle vinkkejä tulevaan:

Jos et ole vielä huomannut, niin olet varmasti jo jostain lukenut tai vähintäänkin kuullut, että elämme tänä päivänä maailmassa, jossa muutos on jatkuvaa ja muutokset tapahtuvat entistä nopeammin. Niinpä muutosta ei voida käsitellä enää yksittäisenä tapahtumana tai sarjana yksittäisiä tapahtumia, vaan siihen pitää suhtautua jatkuvana prosessina. Tämä tarkoittaa yrityksen tavoitteiden, toiminnan ja rakenteiden jatkuvaa peilaamista muuttuvaa ympäristöä vasten. Jatkuva muutos vaatii ennen kaikkea myös uudenlaista johtamista. Esimiesten tärkein taito on oppia johtamaan ihmisiä jatkuvassa muutoksessa ja kehittämään henkilöstön muutoskyvykkyyttä sekä itseohjautuvuutta.

Teknologian kehittyessä nopea reagointikyky vaatii myös vanhojen projekti- ja toimintamallien uudistamista. Moni organisaatio onkin lähtenyt siirtymään ketterän kehittämisen malleihin, mutta seuraako johtaminen ja organisaation kulttuuri mukana vai laahaako se perässä? Esimiehet ja johto ovat uusien haasteiden parissa. Miten johdetaan ja rakennetaan itseohjautuvia organisaatioita niin, että organisaation rakenteet ja johtaminen tukevat uusia toimintamalleja ja mahdollistavat henkilöstön jatkuvan kehittymisen?

Entä ne asiakkaat? Mitkä ovat asiakkaiden odotukset ja miten niihin vastataan? Ohjaako toimintaa kustannustehokkaat prosessit ja teknologia vai onko tavoitteena, että teknologiset ratkaisut mahdollistavat asiakaslähtöisten prosessien rakentamisen? Miten löytää kultainen keskitien kustannustehokkuuden ja asiakaslähtöisen toiminnan välillä?

Näiden aiheiden lisäksi tulemme blogissa käsittelemään miten organisaatiomuutokset viedään onnistuneesti maaliin, mitä haasteita matkalla saatetaan kohdata ja miten välttää suurimmat sudenkuopat.

Tarjoamme vinkkejä myös yrityksen kasvun tueksi. Miten tehdään konkreettinen kasvustrategia? Mikä on toiminnan ja kehittämisen punainen lanka? Miksi tämä punainen lanka on tärkeä määrittää ja mitä voi tapahtua, jos sitä ei ole? Miten määrittää oleelliset tavoitteita tukevat mittarit ja miten niitä seurataan? Minkälaisia riskejä toimintaan ja tavoitteisiin liittyy ja kuinka niihin varaudumme?

Tuliko paljon kysymyksiä? Tulet varmasti huomaamaan, että nämä kaikki aiheet nivoutuvat yhteen. Oleellista on, että yrityksellä on tahto kehittää toimintaansa jatkuvasti. Palastelemalla asiat sopivan kokoisiksi konkreettisiksi tekemisiksi sekä seuraamalla tuloksia ja kuuntelemalla ja havainnoimalla ympäristöä olemme jo hyvän matkaa oikealla polulla.

Näin lopuksi on hyvä pysähtyä hetkeksi miettimään miten se mitä juuri nyt on sinulla työn alla, vie yrityksesi tavoitteita eteenpäin? Mikäli se on sinulle epävarmaa, ole rohkeasti yhteydessä, katsotaan yhdessä, miten voimme auttaa sinua konkreettisesti eteenpäin!

Lihaa luiden ympärille luvassa seuraavissa blogeissa – pysy siis kuulolla!

Aurinkoa viikkoosi!

 

Jonna Kinnunen, yrityksesi kasvun ja kukoistuksen kumppani!

Scroll to Top